Zwaar mishandelde hond overleeft miraculeus nadat het in rivier werd gedumpt: “Is wel nog erg mensenschuw”

Zwaar mishandelde hond overleeft miraculeus nadat het in rivier werd gedumpt: “Is wel nog erg mensenschuw” Video: El Amparo del Sur

Twee fietsers hebben in het Spaanse Sevilla een zeer tragische ontdekking gedaan. Ze troffen drie gewonde windhonden aan die door hun baasje waren gedumpt in een rivier. Eén van hen wist op miraculeuze wijze te overleven, de twee andere haalden het niet.

Het zij, erg trieste beelden die de dierenorganisatie El Amparo del Sur dinsdag deelde met de wereld. De video laat onder meer de blauwe zakken zien waarmee de honden eind juni waren achtergelaten in de rivier. Enkel een hond genaamd Gabi had geluk: het dier kreeg dankzij een opening in de zak voldoende zuurstof en bleef in leven. De fietsers verwittigden onmiddellijk de hulpdiensten toen ze de dieren opmerkten.

Gabi was er erg slecht aan toe. De viervoeter bleek zwaar ondervoed, had verwondingen opgelopen aan de kop, neus en poten en was ook geïnfecteerd met parasieten. Nu, enkele weken na de ontdekking, stelt de windhond het beter. ”Het dier is wel erg mensenschuw probeert ze dan ook zo veel mogelijk te vermijden”, aldus de organisatie.

Het onderzoek naar de dader is nog lopende. De Spaanse Guardia Civil heeft wel een 60-jarige man in het vizier als mogelijke verdachte. De dumping van de honden is overigens verre van een alleenstaand geval in Spanje: elk jaar worden er maar liefst 50.000 windhonden achtergelaten.

bekijk ook

Hond zit maar liefst vier uur lang opgesloten in wagen bij temperaturen tot 40 graden: “Hij stond op het punt flauw te vallen”

Hond is na twee maanden lockdown herenigd met buurman: “Heb je zo gemist!”

Hond wordt gered uit kanaal en is redder zeer dankbaar

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees