Jongeman kan samen met hond nog net uit gecrashte wagen ontsnappen voor die in brand vliegt

Jongeman kan samen met hond nog net uit gecrashte wagen ontsnappen voor die in brand vliegt

Foto: tlg

Brugge -

Een 23-jarige man veroorzaakte vrijdagnacht een ernstig ongeval langs de Astridlaan in Assebroek (Brugge). Hij verloor er ter hoogte van de apotheek de controle over het stuur en reed twee geparkeerde wagens aan. Niet veel later vloog zijn wagen in brand. En ook een van de andere wagens brandde uit.

Spectaculair ongeval langs de Astridlaan in Assebroek vrijdagnacht. Een 23-jarige man uit Beernem reed er in de richting van Oedelem. Maar hij ging met zijn auto van de rijbaan en knalde daarbij tegen twee geparkeerde auto’s. Hij raakte op eigen kracht uit de wagen en kon ook zijn hond bevrijden. Net op tijd, want niet veel later vloog zijn wagen in brand. De vlammen sloegen metershoog uit de auto. Uiteindelijk vloog ook één van de twee andere wagens in brand. De materiële schade was dan ook groot.

Volgens getuigen ging het om een enorme knal. “Wij lagen in bed. Maar werden plots opgeschrikt door een harde, verschrikkelijke knal”, zegt een buurtbewoonster. “Mijn man ging eerst kijken. Toen ik even later ook buiten kwam ontplofte de benzinetank. De vlammen sloegen omhoog tot aan de eerste verdieping van het huis waar de auto voor stond.”

De bestuurder zat op de stoep met zijn hond. De buurtbewoonster ging hem even aanspreken. “Er kwam geen deftig woord uit. Hij was verder ongedeerd, maar ik maakte me zorgen om zijn hond. Het dier was heel erg in shock.”

De politie zette de straat af zodat de brandweer hun werk kon doen. Twee auto’s brandden zo goed als volledig uit en zijn wellicht klaar voor de schroothoop.

Volgens het parket van Brugge bleek de bestuurder zwaar onder invloed te zijn. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. De jongeman zelf raakte niet gewond bij het ongeval.

Corrigeer

MEER NIEUWS