Egan Bernal rookt de vredespijp net voor vertrek naar Europa: “Indien nodig ben ik bereid om Thomas en Froome te helpen”

Egan Bernal rookt de vredespijp net voor vertrek naar Europa: “Indien nodig ben ik bereid om Thomas en Froome te helpen”

Foto: Photo News

Egan Arley Bernal nam op de vooravond van zijn Colombiaanse vlucht naar Europa wat gas terug. De uittredende Tourwinnaar zegt niet langer dat hij geen enkele Tourzege zal laten liggen en geen zin heeft om voor een ander te werken.

“Ik word betaald om voor voor Team Ineos te rijden en niet voor Egan Bernal. Ik ben er zeker van dat we eruit komen. Het is aan de ploeg om uit te maken of we met één kopman starten in Nice, met twee of met een beschermde renner starten. Het draait om de eindzege van Ineos. Indien nodig ben ik bereid om Thomas en Froome te helpen. We zullen geen domme dingen doen. En zij zullen er ook wel zo over denken.”

Dat vindt ook ploegleider Knaven: “We krijgen wel alle neuzen in dezelfde richting. Ze kennen elkaar door en door. Een van de drie zal misschien een iets andere rol krijgen bij de start. We zien wel. Het grote voordeel is dat ze alle drie al eens de Tour gewonnen hebben. Natuurlijk is die drang er nog altijd, maar ze weten dat je aan sterke benen niet voldoende hebt om de Tour te winnen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.