KSV Roeselare haalt voormalig sterkhouder van Genk terug naar België

KSV Roeselare haalt voormalig sterkhouder van Genk terug naar België

Foto: Isosport

Anele Ngcongca, jarenlang sterkhouder bij KRC Genk, gaat opnieuw in België aan de slag. De Zuid-Afrikaanse verdediger ondertekende een contract bij KSV Roeselare, dat het nieuws maandag bevestigt.

Roeselare tuimelde afgelopen seizoen uit de Proximus League naar eerste nationale (het vroegere eerste amateur) maar wil zo snel mogelijk terugkeren naar het profvoetbal. Het ging daarvoor onder meer een samenwerking aan met Sporting Lissabon. Vandaag/maandag om 12 uur wordt de nieuwe trainersstraf bekendgemaakt.

Met Anele haalden de West-Vlamingen alvast een brok ervaring in huis. De 32-jarige Zuid-Afrikaan komt over van Mamelodi Sundowns FC. Hij zette zijn krabbel onder een contract voor twee seizoenen plus optie op een bijkomende campagne op Schiervelde.

Tussen 2007 en 2015 droeg Anele het shirt van KRC Genk. In acht seizoenen speelde de polyvalente verdediger 279 wedstrijden voor de Limburgers. Hij werd met Genk kampioen in 2011 en Bekerwinnaar in 2009 en 2013.

In het seizoen 2015-2016 werd Anele een jaar uitgeleend aan het Franse ES Troyes AS, om daarna terug te keren naar zijn thuisland. In de vier seizoenen bij de Sundowns speelde hij 97 wedstrijden en werd hij twee keer Zuid-Afrikaans kampioen, won hij de beker en de CAF Super Cup.

Corrigeer

Uitslagen & standen