Greta Thunberg geeft 1 miljoen euro weg aan klimaatgroepen

Greta Thunberg geeft 1 miljoen euro weg aan klimaatgroepen

Foto: EPA-EFE

Grete Thunberg won maandag de Gulbenkian-prijs voor de mensheid, maar de prijs van 1 miljoen euro zal ze niet voor zichzelf houden. Ze heeft namelijk beslist het geld te geven aan groepen die zich inzetten om het milieu te beschermen en de klimaatverandering stop te zetten.

“Het prijzengeld zal via mijn stichting worden gedoneerd aan verschillende organisaties en projecten die werken om mensen aan de frontlinie te helpen die getroffen zijn door de klimaatcrisis en de ecologische crisis”, kondigde de 17-jarige aan in een video.

De Zweedse tiener ontving de Gulbenkian-prijs voor de mensheid voor de manier waarop ze in staat is geweest “jongere generaties te mobiliseren voor de problematieken rond klimaatverandering en om haar hardnekkige strijd om daar verandering in te brengen”, zei Jorge Sampaio, de voorzitter van de jury.

100.000 euro gaat naar ‘SOS Amazonia’ een campagne om de uitbraak van het coronavirus aan te pakken. Nog eens 100.000 euro gaat naar Stop Ecocide Foundation, en groep die zich inzet om van ecocide een internationale misdaad te maken.

Corrigeer

NIEUWS