Samen Anders stelt vrijstelling van bedrijfsbelasting voor

Samen Anders stelt vrijstelling van bedrijfsbelasting voor

Foto: Stijn Van de Sande

Sint-Katelijne-Waver -

Oppositiepartij Samen Anders vraagt aan het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver om bedrijven en zelfstandigen dit jaar vrij te stellen van de bedrijfsoppervlaktebelasting. De maatregel moet ondernemers meer financiële ademruimte geven.

“439 lokale ondernemers uit Katelijne kregen tijdens de coronacrisis een hinder- of compensatiepremie van de Vlaamse regering. Goed voor een totaalbedrag van 3,4 miljoen euro”, weet Tom Ongena (Samen Anders). “Toch is dat voor velen nog niet genoeg om het hoofd boven water te houden. Daarom vragen we het gemeentebestuur om ook een inspanning te leveren, bijvoorbeeld door bedrijven vrij te stellen van de bedrijfsoppervlaktebelasting met een maximum van 500 euro. Die ingreep geeft hen de financiële ademruimte die nodig is om deze crisis door te komen.”

De gemeenteraad keurde vorige maand de verdeelsleutel van het coronafonds goed. Er werd daarmee al 60.000 euro vrijgemaakt voor een vermindering van de bedrijfsoppervlaktebelasting, maar dat is volgens Ongena niet voldoende. “Het bedrag is zo klein dat deze steunmaatregel voor veel bedrijven een druppel op een hete plaat dreigt te worden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio