Nu al 18 leiders positief, kamp Chiro Oevel hangt aan zijden draadje

Nu al 18 leiders positief, kamp Chiro Oevel hangt aan zijden draadje

De monitorencursus vond plaats in het vormingscentrum van Malle. De jongeren op de foto hebben niks te maken met de coronabesmettingen. Foto: gee

Westerlo / Laakdal -

Na de coronabesmetting van een leidster van Chiro Klein-Vorst (Laakdal) is er ook een besmetting vastgesteld bij een leider van Chiro Oevel (Westerlo). De betrokken leiders volgden allebei een monitorencursus. Erwin Cools van Chiro Vlaanderen meldt dat het aantal positieve tests na de opleiding in Malle is gestegen van 11 naar 18.

Ook voor zo’n 135 leden, leiding en helpende handen van Chiro Oevel (Westerlo) is het bang afwachten of hun groot kamp dit jaar kan doorgaan. Normaal start over negen dagen de jaarlijkse bivak op een domein in Buizingen. Dinsdag raakte echter bekend dat één van de leiders positief heeft getest op Covid-19. De betrokken leider was eveneens aanwezig op een monitorenopleiding in Malle eerder deze maand. Tijdens die opleiding heeft één persoon die besmet was met het virus dat op een nog onbekend aantal collega’s overgedragen. “Men is nu bezig met het opsporen en testen van de personen die na afloop van die opleiding nog contact hebben gehad met de betrokken leider van onze groep”, zegt Robbe Boeckx van Chiro Oevel. “De resultaten van deze testen kennen we pas over een paar dagen.”

Er werden voorlopig nog geen beslissingen genomen over het kamp. “Hiervoor wachten we op de juiste richtlijnen van de hogere instanties en uiteraard zullen ook de testresultaten een rol spelen.” Aangezien er vorige week Chiro was roept de jeugdvereniging iedereen op alert te zijn en bij eventuele symptomen meteen de huisarts te contacteren. De toestand staat vandaag ook op de agenda van het schepencollege van Westerlo.

Erwin Cools van Chiro Vlaanderen meldt dat het aantal positieve tests na de opleiding in Malle is gestegen van 11 naar 18. In de betrokken chiro-afdelingen wordt nu verder opgespoord en getest. Chiro Vlaanderen wil liever geen plaatsnamen noemen in de media om de betrokken afdelingen niet te stigmatiseren. Waar ze pas half augustus op kamp gaan, kan dat wellicht nog doorgaan.

LEES OOK: Leidster Chiro Klein Vorst besmet met coronavirus, 94 mensen mogen niet op kamp

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio