‘Girl’-regisseur Lukas Dhont op zoek naar jonge acteurs voor nieuw filmproject: “Ervaring is niet nodig”

‘Girl’-regisseur Lukas Dhont op zoek naar jonge acteurs voor nieuw filmproject: “Ervaring is niet nodig”

Foto: Brecht Van Maele

Regisseur Lukas Dhont (29) broedt na het succes van ‘Girl’ op een nieuwe film. Dat blijkt uit een castingoproep, waarin hij op zoek gaat naar twee jonge hoofdrolspelers tussen tien en dertien jaar. “Als alles goed gaat, willen we volgende zomer beginnen te draaien”, zegt Dhont.

“Ik moet nog een beetje mysterieus blijven over de inhoud van de film, want het schrijven zal nog wel wat tijd kosten. Maar we doen de casting nu al, omdat ik voor het scenario inspiratie kan halen uit hoe en wie die kinderen zijn”, zegt Lukas Dhont over zijn nieuwe filmproject. Kinderen, want voor de twee hoofdrolspelers – vrienden Leo en Oscar – is hij op zoek naar twee jonge jongens. “Ze moeten Vlaams, Frans of tweetalig zijn.”

“Ervaring is niet nodig. Dat kan je van mensen die dertien jaar oud zijn niet verwachten. Tegelijk hou ik van de combinatie en energie die acteurs met veel en acteurs met weinig ervaring geven. Zoals Victor (Polster, de hoofdrolspeler uit ‘Girl’, nvdr.), ja. Het was zeer fijn om hem te zien openbloeien. Bovendien is het hun eerste rol, wat me de kans geeft om hen te introduceren in het vak.”

‘Girl’-regisseur Lukas Dhont op zoek naar jonge acteurs voor nieuw filmproject: “Ervaring is niet nodig”
Foto: rr

Het is alweer twee jaar geleden dat Dhonts debuutfilm Girl in de zalen kwam. Het verhaal over de vijftienjarige Lara, die geboren is als jongen, maar liever een meisje wil zijn en het wil maken als ballerina, werd bedolven onder de lof en prijzen. Dit keer wordt het een andere film. “Al zal het ook nu gaan over thema’s die me na aan het hart liggen. Over vriendschap en connectie zoeken bij elkaar en over gebeurtenissen in het leven die ertoe leiden dat mensen uit elkaar gedreven worden. Eenmaal we de jonge cast bij elkaar hebben, kijken we naar de volwassen acteurs. Wie die jongens zullen zijn, gaat veel bepalen. Als alles goed gaat – want door corona leven we nu eenmaal in bijzondere tijden – zouden we volgende zomer beginnen te filmen.”

Wie auditie wil doen, kan een aantal recente foto’s en een korte beschrijving van zichzelf sturen naar menuet.casting@gmail.com. De castings vinden eind augustus plaats.

Corrigeer

MEER NIEUWS