De organisatie van de Tour krijgt vorm: rondreizend labo en urgentieverpleging

De organisatie van de Tour krijgt vorm: rondreizend labo en urgentieverpleging

Foto: BELGAIMAGE

De Tour de France doet er alles om aan om op 29 augustus in zo veilig mogelijke omstandigheden van start te gaan in Nice. Het peloton krijgt daarvoor een meereizend labo ter beschikking.

Amaury Sport Organisation (ASO) heeft duiding gegeven bij de maatregelen die zullen genomen worden tijdens de Tour de France, die van 29 augustus tot 20 september gepland staat.

De organisatie stelt daarbij alles in het werk om de renners zo goed mogelijk te beschermen. Er zal een mobiel labo meereizen doorheen Frankrijk, dat zich uitsluitend met de renners zal bezighouden. Per koersbubbel worden zo nieuwe besmettingen tegengegaan. Ook worden er urgentieverpleegsters aangesteld zodat snel ingegrepen kan worden bij een noodgeval.

Mondmaskers in het Village Départ

Alle personen die een geaccrediteerde toegang tot het grootste wielerevenement ter wereld bemachtigen, zullen in de vijf dagen voor de start ook getest worden op het coronavirus.

Verder maakte ASO nog bekend dat iedereen in het wisselende Village Départ verplicht een mondmasker moet dragen. Ook zodra meer dan één persoon in de volgwagen zit, moeten de mondmaskers aan.

Ook voor de media gelden bepaalde restricties. Journalisten zijn niet langer toegelaten in de zone van de ploegbussen, zelfs niet na de finish. De renners zijn vrij om door te lopen.

Renners die achteraf in de mixed-zone terechtkomen, kunnen ook maximaal twee vragen per journalist op hun bord krijgen. Zij worden verzocht om daarna door te schuiven. Alles zal daar ingericht worden in aparte boxen voor journalisten.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.