Gouverneur West-Vlaanderen verplicht mondmaskers op zeedijk langs volledige kust

 

 ©  jve

Bron: BELGA

Waarnemend gouverneur van West-Vlaanderen Anne Martens heeft vrijdag besloten dat mondmaskers vanaf zaterdag verplicht zijn op de dijk in elke kustgemeente. “Ik wil vooral uniformiteit”, aldus Martens.

De Nationale Veiligheidsraad van donderdag maakte mondmaskers verplicht in winkelstraten en alle drukke plaatsen. Daarop besloten een aantal kustgemeentes zoals Blankenberge, Nieuwpoort, Zeebrugge en De Haan om maskers verplicht te maken op de zeedijk. Na een overleg met de kustburgemeesters heeft de waarnemend gouverneur vrijdag besloten om de verplichting uit te breiden voor de hele provincie. Dat betekent dat het aan de Belgische kust overal verplicht wordt om een mondmasker te dragen.

“Dit is een provinciaal besluit dat werd genomen na een videoconferentie met de burgemeesters vrijdagmiddag. Niet iedereen was van plan om mondmaskers op de dijk te verplichten, maar ik wil bovenal duidelijkheid en uniformiteit.” Het provinciaal besluit wordt nu nog voorbereid en is vermoedelijk vanaf zaterdag van kracht.

Donderdag gaven enkele burgemeesters nog aan dat ze dat niet van plan waren. Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker (LDD) zei “dat hij de mensen nog een beetje wil laten leven.” Hij was niet aanwezig op het overleg en stuurde geen vervanger.

Meer over Coronavirus