Brusselse jongeren zetten Blaarmeersen op stelten: redder bespuwd

Een Gentse redder werd donderdag bespuwd door een jongere uit Brussel. De politie moest tussenkomen. 

Een Gentse redder werd donderdag bespuwd door een jongere uit Brussel. De politie moest tussenkomen. ©  DVH

Gent -

Op het Gentse recreatiedomein Blaarmeersen is donderdag een redder bespuwd. Een jongere uit Brussel werd meegenomen naar het politiecommissariaat, zijn vrienden werden op de trein naar huis gezet. Het is er al het tweede incident in één week tijd.

Tuly Salumu

Een week nadat de politie moest uitrukken voor amokmakers op de Blaarmeersen is er alweer een nieuw incident. Een redder werd donderdagmiddag tijdens zijn dienst bespuwd door een jongere uit Brussel. De aanleiding is onduidelijk, maar de strandwachter greep in en belde de politie. Er ontstond commotie, maar de politie kon de gemoederen tot bedaren brengen. Tot een gevecht kwam het niet. De jongere werd geïndentificeerd en meegenomen naar het hoofdcommissariaat. Zijn vrienden, een vijftiental jongens, werden door de politie op de trein naar huis gezet.

Het is niet de eerste keer dat Brusselse jongeren onrust schoppen op de Blaarmeersen. Vorig jaar moest de politie massaal uitrukken voor een grootschalige vechtpartij tussen Brusselse en Gentse jongeren in het recreatiepark.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio