In februari nog winnaar van de Super Bowl, nu laat hij 2,75 miljoen dollar liggen om te strijden tegen corona

In februari nog winnaar van de Super Bowl, nu laat hij 2,75 miljoen dollar liggen om te strijden tegen corona

Foto: AP

Super Bowl kampioen Laurent Duvernay-Tardif is de eerste speler uit de Amerikaanse NFL die het komende seizoen vrijwillig aan zich voorbij zal laten gaan. De 29-jarige right guard van de Kansas City Chiefs is ook een dokter en verkiest om zich mee in te zetten in de strijd tegen het coronavirus.

“Dit is één van de moeilijkste beslissing die ik ooit in mijn leven heb moeten maken, maar ik moet mijn overtuigingen volgen en doen wat volgens mij het juiste is”, zegt Duvernay-Tardif. “Daarom heb ik ervoor gekozen om het seizoen 2020 van de NFL aan mij te laten voorbijgaan. In het tussenseizoen heb ik aan de frontlijn gestaan en dat heeft mij een ander perspectief gegeven op deze pandemie en de druk die het legt op individuen en ons gezondheidssysteem. Ik kan niet toestaan dat ik het virus potentieel zou doorgeven in mijn gemeenschap gewoon omdat ik de sport waarvan ik hou wil beoefenen. Als ik dan toch risico’s ga nemen, dan kan ik dat beter doen door patiënten te verzorgen.”

Volgens ESPN laat Duvernay-Tardif op die manier een contract van 2,75 miljoen dollar bij de Kansas City Chiefs schieten. Hij krijgt nog wel 150.000 dollar van de NFL dankzij een akkoord tussen de spelersvakbond en de American Football competitie.

Corrigeer