Eerste match voor Vanden Borre bij Anderlecht, Roofe geblesseerd

Eerste match voor Vanden Borre bij Anderlecht, Roofe geblesseerd

Foto: Photo News

Een eerste testje. Terwijl de A-ploeg van Anderlecht om 16 uur oefent tegen Nantes speelt de B-ploeg (met meer overbodige spelers) om 14 uur al een duel tegen de U21 van Anderlecht. Voor die eerste match zit Anthony Vanden Borre (32) in de selectie. Hoeveel speelminuten hij krijgt is afwachten, maar voor VdB wordt het zijn eerste match in maanden. Deze zomer traint hij wel mee, maar hij kwam tot nu niet in actie in de vriendschappelijke duels. Alle partijen beginnen eraan zonder grote verwachtingen en zien wel hoe het uitdraait.

Bij het B-team zitten trouwens nog een paar opmerkelijke namen: Vranjes, Milic, Bakkali, Takidine en Wellenreuther bijvoorbeeld. Ook Yari Verschaeren en Albert Sambi Lokonga spelen mee tegen de U21. Sambi is misschien een rijtje achteruitgeschoven om Adrien Trebel de kans te geven zichzelf te profileren tegen zijn ex-club Nantes. Trebel zit wel bij de A-ploeg. Het is ook niet uitgesloten dat spelers uit de eerste match nadien nog worden overgeheveld om mee te doen tegen Nantes.

Nog opvallend: Kemar Roofe moet revalideren. Welke blessure de spits heeft is niet duidelijk, maar met de Engelsman is het altijd oppassen. Vaak begint het met een niemendalletje, maar blijkt het dan toch ernstiger te zijn. (jug)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.