CLUBNIEUWS. AEK wil Vranjes terug, Vlietinck en Rezaei moeten weg bij Club Brugge

CLUBNIEUWS. AEK wil Vranjes terug, Vlietinck en Rezaei moeten weg bij Club Brugge

De teruggekeerde Vranjes (rechts) lijkt niet lang in Anderlecht te blijven Foto: Photo News

De transfergekte moet nog losbarsten maar toch zijn er genoeg geruchten bij Anderlecht, Club Brugge en AA Gent: het clubnieuws van de dag.

ANDERLECHT. AEK wil Vranjes terug, Didillon weigert Cercle Brugge

Ognjen Vranjes keerde terug naar Anderlecht maar AEK biedt de Bosniër een contract van drie jaar. Ze willen hem wel liefst gratis overnemen. Jeugdproduct Sieben Dewaele kan naar Nederland, waar zowel Heerenveen, Twente als NAC brood in hem zien. Ook een Portugese club lonkt.

Doelman Didillon heeft het aanbod van Cercle Brugge geweigerd: de Vereniging wilde hem huren en zijn hele loon overnemen, maar Didillon verkiest om nog even af te wachten. (jug, gco)

CLUB BRUGGE. Vlietinck en Rezaei moeten weg

Omdat Dennis nog steeds rondloopt op Jan Breydel, hoeft Club Brugge niet in een transferkramp te schieten. Wel maakt het werk van het uitdunnen van de kern. Na Loïs Openda staan ook Thibault Vlietinck en Kaveh Rezaei op vertrekken. Het duo kreeg te horen dat het geen toekomst meer heeft bij Club en traint voorlopig apart. Rezaei werd vorig seizoen al verhuurd aan Charleroi, Vlietinck werd twee jaar geleden gelanceerd door Leko maar daarna amper nog gebruikt door Clement.

Matej Mitrovic blesseerde zich opnieuw aan de voet. De vierde soortgelijke blessure al voor de Kroaat, die vermoedelijk lang aan de kant staat. Club gaat daarom op zoek naar verdedigende versterking. (bla)

AA GENT. Ook Leeds denkt aan David

Na de onderhandelingsbreuk tussen AA Gent en Lille was het al een tijdje stil rond Jonathan David. Tot nu. Gents voorzitter Ivan De Witte bevestigde in De Zondag dat de club ook van het pas naar de Premier League gepromoveerde Leeds een bod ontvangen heeft.

Het bod van de Engelse club is hoger dan de twintig miljoen euro plus “onrealistische bonussen” dat Lille neerlegde, maar aan de 30 tot 35 miljoen die de Buffalo’s graag voor de twintigjarige David willen ontvangen, zit men nog niet. Gent wil de creatieve aanvaller nog steeds liefst houden. Een gesprek tussen De Witte en David vorige week heeft de plooien, die ontstaan waren na de oproep van de speler om absoluut te willen vertrekken, voorlopig wel weer gladgestreken. De Canadees traint gewoon mee en staat ook op de officiële ploegfoto.(gma)

*** Spierscheur voor Junya Ito (27) die zo de competitieopener van KRC Genk tegen KV Oostende mist.(rco)

*** De transfer van Alireza Beiranvand (27) naar Antwerp is rond. De doelman tekende voor drie jaar plus optie.(dvd)

*** De onderhandelingen tussen KRC Genk en Gerardo Arteaga (21), een Mexicaanse linksachter, moeten ten laatste dinsdag afgerond raken.(rco)

*** Lommel heeft een akkoord met het Zweedse Östersunds FK omtrent aanvaller Jordan Kadiri (20). De Nigeriaan stond ook op de brede lijst van Club Brugge.(svc)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.