Minderjarige met gestolen wagen gevat na achtervolging aan hoge snelheid

Minderjarige met gestolen wagen gevat na achtervolging aan hoge snelheid

Themabeeld. Foto: Politie Antwerpen

Berchem -

De Antwerpse politie heeft donderdag een 17-jarige opgepakt die met een gestolen wagen rondreed. De jongeman had ook verschillende dosissen cocaïne op zak en bleek bovendien goed gekend bij de politie voor eerdere feiten.

De gestolen wagen werd donderdagvoormiddag eerst opgemerkt door een ANPR-camera in de omgeving van de E19. “Aanvankelijk bleef het nazicht negatief, tot de camera een nieuwe melding gaf in de omgeving van de Binnensingel te Berchem”, zegt de Antwerpse politie.

Een interventiepatrouille merkte het voertuig op, maar de bestuurder versnelde toen hij de politie zag. “Hij reed aan hoge snelheid richting Borsbeeksebrug. De patrouille kon hem achtervolging richting Diksmuidelaan”, klinkt het.

In de Jupiterstraat raakte de bestuurder een andere wagen, waarop hij te voet verder vluchtte. De politie kon hem ter hoogte van het Ringfietspad oppakken. “De 17-jarige was uiteraard niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij had wel 15 dosissen cocaïne op zak. Bovendien was hij al ruim gekend voor eerdere feiten”, aldus de politie.

De jongeman werd gearresteerd en moest zich opnieuw bij de jeugdrechter verantwoorden. Hij werd geplaatst. De gestolen wagen werd in beslag genomen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio