Grosschartner houdt Evenepoels Portugese ploegmaat in Burgos van de zege

Finale Burgos. Video: Het Nieuwsblad

De Oostenrijker Felix Grosschartner heeft op de Alto del Castillo in Burgos de openingsetappe van de gelijknamige Ronde gewonnen. Boven aan het kasteel stond er geen maat op de Oostenrijker van Bora-hansgrohe die onderaan de slotklim een versnelling plaatste.

Voor de Duitse ploeg was het na vijf opeenvolgende zeges in de Sibiu Cycling Tour de zesde opeenvolgende overwinning na de herneming. “Ik had de slotklim verkend. Ik dacht: alles of niets. Het is alles geworden”, aldus de 26-jarige Oostenrijker die zijn derde overwinning ooit als prof boekte.

Grosschartner houdt Evenepoels Portugese ploegmaat in Burgos van de zege
Evenepoel testte even de benen en reed voor het peloton uit Foto: Photo News

Remco Evenepoel kleurde de etappe door zelfs op dik dertig kilometer driekwart minuut voor de jagende Movistar-renners van Alejandro Valverde uit te rijden, maar besloot op de lange rechte wegen naar Burgos de inspanning te staken. Diens Portugese ploegmaat, neoprof João Almeida, won achter de ontketende Grosschartner de sprint van het achtervolgende groepje. Evenepoel zelf, finishte tiende. Jongens als Cavendish en wereldkampioen Mads Pedersen kwamen minuten en nog eens minuten later aan.

Uitslag:

1. Felix Grossschartner (Oos/BORA-hansgrohe) de 157 km in 3u40:21

2. Joao Almeida (Por) op 0:08

3. Alejandro Valverde (Spa)

4. Alex Aranburu (Spa)

5. Mikel Landa (Spa) 0:10

6. David Gaudu (Fra)

7. Jon Aberasturi (Spa)

8. Jay McCarthy (Aus)

9. Matteo Trentin (Ita)

10. Remco Evenepoel

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.