Heistse rommelmarkt maand lang geannuleerd

Heistse rommelmarkt maand lang geannuleerd

De maandagmarkt kan wel gewoon blijven doorgaan. Foto: KVRO

Heist-op-den-Berg -

De wekelijkse rommelmarkt in Heist-op-den-Berg gaat de komende vier zondagen niet door. “Het zou niet consequent zijn om de Heistse Pijl af te gelasten en een markt met duizenden bezoekers toch te laten doorgaan”, stelt schepen van Economie en Markten Patrick Feyaerts (Open Vld).

De zondagse rommelmarkt in Heist-op-den-Berg heeft de allures van een wekelijks terugkerend evenement. Bezoekers komen ervoor soms van ver, zelfs vanuit het buitenland. “Met de beslissing om de markt af te gelasten willen we ook voorkomen dat bezoekers Heist zouden zien als uitwijkmogelijkheid voor afgeschafte markten elders in de provincie. Dat zou de toeloop nog groter maken dan al het geval was. Dat kan natuurlijk de bedoeling niet zijn”, stelt Feyaerts.

De maandagmarkt vond afgelopen maandag voor het eerst terug met alle kramen plaats. Die stonden op het Cultuurplein, over de gehele lengte van de Bergstraat en in delen van de Neerweg en de Binnenweg. “De bezoekers van deze markt komen voornamelijk uit de gemeente of hooguit uit de buurgemeenten. Het karakter is dus heel anders dan dat van de zondagsmarkt. De maandagmarkt kan dus gewoon blijven doorgaan in dezelfde vorm als afgelopen maandag.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio