Geen toeschouwers welkom bij Memorial Van Damme

Geen toeschouwers welkom bij Memorial Van Damme

Foto: BELGA

De 44e AG Memorial Van Damme, die plaatsvindt op vrijdag 4 september, zal dit jaar een editie zonder publiek worden. De meeting gaat wel gewoon door, aan de invulling van de avond verandert er niets.

“De Memorial mag dan wel net buiten de periode van de zopas verstrengde coronamaatregelen vallen, wij willen als organisatie geen enkel risico nemen en duidelijkheid verschaffen”, verduidelijkt meeting director Cédric Van Branteghem de beslissing. “De gezondheid en veiligheid van toeschouwers, medewerkers en deelnemers hebben absolute voorrang. Louter praktisch moeten we voor een evenement van deze omvang tijdig keuzes maken en ook duidelijkheid kunnen verschaffen aan wie al tickets gekocht heeft of op het punt stond dat te doen.”

De beslissing om de AG Memorial Van Damme dit jaar te laten plaatsvinden zonder publiek, is genomen in overleg met titlepartner AG en met burgemeester Close en schepen Hellings van de stad Brussel. “De stad steunt deze wijze beslissing van de AG Memorial Van Damme”, zegt Benoit Hellings, schepen van Sport van de stad. “Het is voor onze stad belangrijk dat de gerenommeerde internationale meeting kan plaatsvinden, zelfs als de inwoners van onze stad en de andere atletiekliefhebbers in het land de actie voor een keer alleen via het scherm kunnen volgen. De stad Brussel heeft ook de intentie zijn maximale steun te verlenen aan de organisatie voor deze bijzondere editie.”

Ook Brussels minister Sven Gatz steunt de beslissing om de Memorial zonder publiek te laten plaatsvinden: “Het getuigt in deze onzekere tijden van grote verantwoordelijkheidszin om tijdig te beslissen de atletiekmeeting zonder toeschouwers plaats te laten vinden. De live uitzending op televisie zal ongetwijfeld massale belangstelling kennen dankzij het hoogst interessante wedstrijdprogramma en de medewerking van ’s werelds beste atleten. Ik zal erbij zijn, vanuit mijn luie zetel!”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.