Remco Evenepoel verklaart solo in Burgos: “Het was niet het plan om alleen te gaan”

Remco Evenepoel verklaart solo in Burgos: “Het was niet het plan om alleen te gaan”

Foto: Photo News

Remco Evenepoel kleurde dinsdag de finale van de eerste rit in de Ronde van Burgos. De 20-jarige kopman van Deceuninck-Quick-Step ging solo op dertig kilometer van de streep, al bleek dat eigenlijk niet echt de bedoeling.

“Het was niet het plan om alleen te gaan. We wisten dat er een kans was om waaiers te trekken en dat deden we. We zaten met een héél sterke groep vooraan. Met mezelf en Valverde waren er ook maar twee grote favorieten voor het eindklassement mee. Ik dacht dat we met die groep naar de meet zouden kunnen gaan, maar de jongens van Trek-Segafredo ontploften een beetje allemaal op hetzelfde punt. Ze waren met zes man in een kopgroep van veertien, dan weet je dat zij de motor van de ontsnapping zijn. Als dat niet gebeurd was, hadden we het wel gered tot de finish. Maar dan kwamen we op het klimmetje op dertig kilometer van de streep. Ik wou aanvallen en op die manier twee of drie man meepakken tot het einde. Krijg ik die mannen mee, dan had het misschien gelukt. Maar ik had pech, dat kan je soms hebben in de koers. Dan heb ik maar beslist om de benen stil te houden want de slotklim was nog lastig en er komen nog lastige dagen aan.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.