Corona is terug, maar de bijhorende programma’s blijven weg

Corona is terug, maar de bijhorende programma’s blijven weg

Aan het begin van de lockdown presenteerde Vincent Fierens Blijf in uw kot op VTM. Nu de maatregelen opnieuw worden verstrengd, blijft het programma echter in de schuif liggen. Foto: Dirk Vertommen

Het coronavirus is terug van nooit weggeweest, maar de tv-programmatie blijft de komende vier weken onveranderd. Toen halverwege maart de lockdown van start ging, waren onze zenders er als de kippen bij om nieuwe formats te lanceren. Op VTM was er bijvoorbeeld Helden van hier: corona, de docusoap waarin de hulpdiensten werden gevolgd. Er was ook Blijf in uw kot, waarin Qmusic-dj Vincent Fierens het coronanieuws van de dag overliep. Beide programma’s keren niet terug.

Ook #corona2020, het reportagemagazine van Eric Goens op Vier, blijft voorlopig in het archief. Net als de onlinereeksen Wim zingt, Viktor Vlogdown en Homeparty met Kat. En ook de VRT is niet van plan om Steven Van Herreweghe opnieuw in het archief te laten duiken voor een tweede ronde van Echt iets voor u. Het ziet er dus naar uit dat we het nog even met herhalingen moeten doen. Al laten de zenders wel allemaal optekenen dat ze “de vingers aan de pols houden en de situatie van dag tot dag bekijken”.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS