Remco Evenepoel: “Pas toen we aan het koersen waren, besefte ik hoe hard ik dit gemist heb”

Remco Evenepoel: “Pas toen we aan het koersen waren, besefte ik hoe hard ik dit gemist heb”

Foto: Photo News

Met Remco Evenepoel valt altijd wel iets te beleven. Zo ook gisteren in de openingsetappe van de Ronde van Burgos, waar het wereldsterretje van Patrick Lefevere uitpakte met een solo. “Het was niet eens mijn bedoeling”, zei de kopman van Deceuninck – Quick-Step achteraf.

Op een dertigtal kilometer van de finish reed Evenepoel alleen weg. “Ik had gehoopt twee à drie man mee te krijgen, zodat we samen naar de meet konden rijden. Kreeg ik ze mee, dan was het misschien gelukt. Maar ik had pech.” Na een solo van twaalf kilometer hield Evenepoel uiteindelijk op advies van de ploegleiding de benen stil.

De Vlaams-Brabander gaf toe een fout gemaakt te hebben in de slotklim naar het kasteel van Burgos. “Sam Bennett zei doodeerlijk dat hij geen goede benen had. Dus zette de ploeg me perfect af. Ik zag die kerel van Bora-hansgrohe ook vertrekken, maar reageerde slechts op negentig procent in de plaats van de volle honderd. Achteraf zag ik op de beelden dat Carapaz, Valverde, nog iemand en ik een klein kloofje hadden geslagen. Het is mijn eigen schuld. Rijd ik daar vol door, dan krijg je een andere finish. Gelukkig kost mij dit slechts tien seconden. Donderdag op de slotklim van tien kilometer zal er met minuten gegoocheld worden.”Het gegeven dat ploegmaat João Almeida tweede was en de jongerentrui kreeg was een troostprijs voor Deceuninck - Quick-Step die alleen van winnen houdt. Evenepoel was vooral héél blij dat hij opnieuw kon koersen. “Iedereen had hetzelfde gevoel. Pas toen we aan het koersen waren, besefte ik hoe hard ik dit gemist heb”, zei de tiende van de daguitslag.

Jasper Stuyven: “Met dezelfde agressieve attitude terug aan het seizoen begonnen”

Dat gevoel had ook Arjen Livijns (dertiende en tweede Belg) en Jasper Stuyven die net uit de top-twintig viel. “Ik heb me geamuseerd. Het voelde heel vertrouwd aan. Alleen had ik hetzelfde gevoel als in de Ronde van de Algarve toen ik net van hoogtestage kwam. De versnelling kwam er nog niet uit”, aldus de winnaar van de Omloop Het Nieuwsblad.

Remco Evenepoel: “Pas toen we aan het koersen waren, besefte ik hoe hard ik dit gemist heb”
Foto: Photo News

“We wilden agressief rijden. We probeerden alles in waaiers te trekken, dat lukte zeer goed. Toen kwam alles terug samen en onze jongens hadden tamelijk veel energie gebruikt. In de finale bleven enkel ik en Eddie (Edward Theuns, nvdr.) over. Het was een behoorlijk lastige, maar erg mooie slothelling. We zijn ervoor gegaan, Theuns zette mij perfect af maar toen kwamen de aanvallen van de klimmers van achteruit en ik had niet echt de tweede punch om goed te kunnen finishen. Toen de meet in zicht kwam, zakte ik er nog een beetje verder door. Het is niet gelopen zoals ik wou, maar het is goed dat we met de dezelfde agressieve attitude terug aan het seizoen begonnen zijn zoals we het geëindigd zijn. Ik had gehoopt dat ik al een betere versnelling in de benen had, maar na zo lang stilzitten wist ik niet of dat al zou lukken. Hopelijk gaat het de volgende keer beter.”

Ben Hermans: “Helemaal alleen van de vijfde waaier naar vooraan gereden”

Voor Ben Hermans (Israel Start-Up Nation) werd de eerste rit een baaldag. Niet alleen verloor hij twee ploegmakkers nog voor de start (lees meer), nadien reed onze landgenoot ook lek vlak voor de waaiervorming. “Ik was net aan het terugkomen tussen de auto’s toen het peloton in stukken scheurde. Ik ben dan nog vrij vlot van de vijfde naar tweede waaier gereden, maar tussen de tweede en de eerste waaier zat geen enkele andere renner. Uiteindelijk ben er ik toch nog in geslaagd om alleen vooraan te geraken, maar dat heeft wel krachten gekost. Normaal gezien zijn die waaierritten mijn ding niet, maar dat ik zo sterk ben kunnen terugkeren geeft me wel moed voor de komende dagen.”

Remco Evenepoel: “Pas toen we aan het koersen waren, besefte ik hoe hard ik dit gemist heb”
Foto: PRESSE SPORTS
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.