“Kelder ontdekt bij graafwerken in Duitse tuin in verband met verdwijning van Madeleine McCann”

“Kelder ontdekt bij graafwerken in Duitse tuin in verband met verdwijning van Madeleine McCann”

Foto: AFP

Bij graafwerken in een tuin in het Duitse Hannover is een kelderruimte gevonden. Dat meldt de Duitse tabloid Bild. De werken houden verband met het onderzoek rond Madeleine McCann, maar het is nog niet duidelijk of de gevonden kelder ook iets te maken heeft met de verdwijning van het Britse meisje.

Dinsdag stootten de onderzoekers bij de graafwerken in een volkstuintje nabij een kleuterschool in een buitenwijk van Hannover al op de fundamenten van een gebouwtje dat in het verleden met de grond gelijk was gemaakt, woensdag ontdekten ze de onderliggende kelderruimte. Daarbij werden grote blokken steen verwijderd met een bulldozer: die werken zijn nu nog volop aan de gang. Forensische onderzoekers zijn al langer ter plaatse, er worden woensdag ook speurhonden ingezet.

Het is nog niet duidelijk of de gevonden ruimte een rol speelde in de verdwijning van Madeleine McCann: de onderzoekers houden de lippen voorlopig stijf op elkaar, de graafsite wordt afgeschermd met grote zwarte doeken. Waarnaar men precies zoekt, wil het parket van Braunschweig evenmin kwijt.

Donderdag zouden er geen nieuwe graafwerken in het kader van de zaak-Maddie zijn.

Verdachte in beeld

Madeleine McCann wordt vermist sinds begin mei 2007. De destijds driejarige kleuter was met haar ouders op vakantie in het Portugese Praia da Luz, toen ze spoorloos verdween uit het vakantiehuisje waar ze sliep. Haar ouders zaten op het tijdstip van de verdwijning wat verderop met Britse vrienden te dineren.

Begin juni kwam de 43-jarige Duitser Christian Brückner in beeld als mogelijke dader, hij zat al in de cel in het Duitse Kiel voor een drugsmisdrijf. Volgens de lokale krant Hannoversche Allgemeine heeft de man een tijd in Hannover gewoond. Eerder deze maand werd ook in Portugal al opnieuw naar het lichaam van McCann gezocht, met name in waterputten. De Duitse politie gaat ervan uit dat McCann niet meer in leven is, en door Brückner om het leven werd gebracht.

Corrigeer

NIEUWS