Vlaamse Atletiekliga gooit beleid om: focus op vijf disciplines, topsportscholen afgevoerd

Vlaamse Atletiekliga gooit beleid om: focus op vijf disciplines, topsportscholen afgevoerd

Foto: BELGA

Tijdens een persconferentie in het Brusselse Koning Boudewijnstadion heeft de Vlaamse Atletiekliga (VAL) zijn nieuwe beleidsplan voor 2024 voorgesteld. Onder leiding van de nieuwe topsportcoördinator, de Nederlander Rutger Smith, wordt het topsportbeleid grondig veranderd. Zo worden de topsportscholen afgevoerd en wordt de focus richting 2024 op vijf disciplines gelegd

De VAL kiest voortaan voor een speerpuntenbeleid met de focus op vijf disciplines: meerkamp, polsstokspringen, speerwerpen, halve fond en relays. Die disciplines krijgen de prioriteit in aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs in 2024. De vijf disciplines werden uitgekozen op basis van het aanwezige talent, maar ook op basis van een analyse waar de grootste kansen op succes liggen.

De vijf uitverkoren disciplines krijgen extra middelen, en dat geld moet ergens vandaan komen. De topsportscholen, een hele grote uitgavenpost van de VAL, gaan dan weer op de schop. De huidige werkingen in Gent en Leuven worden de komende twee jaar afgebouwd. Vanaf juli 2022 zijn de topsportscholen atletiek er niet meer.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.