Wim Opbrouck wordt stem van de prijzenwinkel in ‘Het rad’

Wim Opbrouck wordt stem van de prijzenwinkel in ‘Het rad’

Wim Opbrouck kondigt vanaf maandag de prijzen aan in Het rad op Vier. Foto: SBS Belgium

Het wordt een opgave voor Peter Van de Veire (48), een quiz op een serieuze manier presenteren terwijl Wim Opbrouck (51) om de haverklap tussenkomt. De acteur wordt vanaf volgende week immers de stem van de prijzenwinkel in ‘Het rad’ op Vier. “Zoals die onzichtbare stemmen in televisieshows uit de jaren zeventig en tachtig.”

Vanaf maandag laat Peter Van de Veire het rad van fortuin opnieuw draaien in Het rad. We wisten al dat Regi de legendarische begintune van een make-over voorzag en dat de lettermeisjes worden vervangen door BV’s. Maar nu maakt Vier bekend dat ook acteur en Bake off-presentator Wim Opbrouck een rol krijgt in het programma. Hij wordt de stem van de prijzenwinkel.

Tijdens de quiz draaien drie kandidaten aan het rad om woordpuzzels op te lossen en vooral om prijzen te winnen. Het is Opbrouck die hen begeleidt door de keuzemogelijkheden en zich ontpopt tot plaaggeest, zoals we hem kennen. “Als kind al was ik in de ban van die onzichtbare stemmen in legendarische televisieshows uit de jaren zeventig en tachtig”, vertelt hij. “Je hoorde ze wel, maar je zag ze niet. Zalig. Die stemmen lieten de woorden rollen als edelstenen wanneer ze de prijzenkast presenteerden. Ik heb dus meteen toegezegd om in de voetsporen te treden van illustere voorgangers als Pierre Van Ostade, of dichter bij huis, meester Jo Van Backlé en de fenomenale Marc Huylebroeck.”

Het Rad, vanaf maandag 3 augustus van maandag tot donderdag om 21.20 uur op Vier

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees