Katelijnenaars kunnen mee coronamaatregelen promoten met raamaffiche

Katelijnenaars kunnen mee coronamaatregelen promoten met raamaffiche

Foto: Bert De Deken

Sint-Katelijne-Waver -

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver roept haar inwoners niet alleen op om de coronamaatregelen te respecteren, ze vragen ook om de regels massaal mee te promoten. Dat kan onder andere via een raamaffiche die te downloaden is op de website van de gemeente en een aangepaste profielfoto op Facebook.

“Ik merk aan de vele telefoontjes, mails en berichten op sociale media dat veel inwoners van onze gemeente het allemaal niet meer zo goed weten”, zegt schepen van Welzijn Sarah De Keyser (CD&V). “Mensen twijfelen of ze de maatregelen wel goed begrepen hebben of willen zekerheid over een specifieke situatie. Zo kregen we deze week veel vragen over het wel of niet dragen van een mondmasker tijdens het individueel sporten. Maar mensen vroegen zich bijvoorbeeld ook af waar het drukke openbaar domein begint en eindigt. Daarom willen we de regels verduidelijken.”

Dat kunnen de inwoners van Katelijne binnenkort zelf doen. “Via de gemeentelijke website zullen handelaars en inwoners affiches met daarop de belangrijkste regels kunnen afdrukken”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA). “We roepen onze inwoners massaal op om deze affiches aan een raam aan de straatkant op te hangen zodat iedereen ze goed kan zien. Er komt ook een speciale kader voor je profielfoto op Facebook. Zo kan je al je vrienden aansporen om samen de strijd aan te gaan tegen het coronavirus, zodat we het hopelijk binnen enkele weken kunnen verslaan.”

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS