Donald Trump wil presidentsverkiezingen uitstellen

Donald Trump wil presidentsverkiezingen uitstellen

Foto: Photo News

De Amerikaanse president Donald Trump vraagt op Twitter om de presidentsverkiezingen van november uit te stellen. Hij vreest voor verkiezingsfraude.

“De verkiezingen van 2020 zullen de meest inaccurate en frauduleuze in de geschiedenis zijn. Het zal een grote vernedering zijn voor de Verenigde Staten. Stel de verkiezingen uit tot iedereen op de juiste manier en veilig kan stemmen.” Met die woorden maakt president Trump donderdag op Twitter duidelijk dat hij de presidentsverkiezingen van november liever op de lange baan schuift.

Hij heeft namelijk schrik dat er te veel gefraudeerd kan worden met het systeem van stemmen via de post, dat wordt gebruikt om Amerikanen toch de kans te geven hun stem uit te brengen in tijden van corona. Nochtans geven Amerikaanse media aan dat er in het verleden geen tekenen waren van grootschalige fraude met stemmen via de post. En dat er dus geen bewijs is om Trumps beweringen te ondersteunen.

Volgens CNN is Trump bovendien niet bij machte om die verkiezingen uit te stellen. Die beslissing moet door het Congres genomen worden.

LEES OOK. Republikeinen spannen rechtszaak aan tegen Californië om stemmen per post te stoppen, Trump: “Democraten willen verkiezingen vervalsen”

Het is niet de eerste keer dat Trump zich uitgesproken heeft tegen dat stemmen via de post. Een tijd geleden daagden de Republikeinen de staat Californië al voor de rechter omdat daar werd aangedrongen op die manier van stemmen. Volgens Trump was dat een manier om de verkiezingen “te manipuleren”.

bekijk ook

Trump ziet populariteit kelderen: “Niemand heeft me graag”

Trump: “Ik heb meer gedaan voor Afro-Amerikanen dan wie dan ook”

Trump claimt onterecht: “We hebben de laagste sterftegraad ter wereld”

Corrigeer

NIEUWS