Napoli-voorzitter wil terugwedstrijd van achtste finales niet spelen in Barcelona: “Stad waar er grote problemen zijn”

Napoli-voorzitter wil terugwedstrijd van achtste finales niet spelen in Barcelona: “Stad waar er grote problemen zijn”

Foto: AP

De flamboyante Napoli-preses Aurelio De Laurentiis heeft zich donderdag uitgesproken tegen het doorgaan van de terugwedstrijd van de achtste finales in de Champions League van zijn team in Barcelona. In de Catalaanse hoofdstad stegen de coronabesmettingen de voorbije dagen fors.

“Ik hoor de voorbije dagen veel verwarring en angst over de toestand in Spanje”, zei De Laurentiis in de Italiaanse pers. “Wat moet er gebeuren vooraleer men beslist dat we niet naar Barcelona moeten? De kwartfinales van de Champions League worden afgewerkt in Lissabon, die van de Europa League in Duitsland. Ik begrijp niet waarom we onze achtste finale ook niet gewoon in Lissabon kunnen afwerken. We moeten naar een stad waar er grote problemen zijn.”

Napoli en Rode Duivel Dries Mertens speelden in de heenwedstrijd, voor de coronacrisis, in eigen huis 1-1 gelijk tegen Barcelona. De terugwedstrijd staat voor 8 augustus in Nou Camp geprogrammeerd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.