Vrouw wil dat politie in haar tuin graaft “Ik heb schrik dat ik bovenop het lichaam van Maddie McCann slaap”

Vrouw wil dat politie in haar tuin graaft “Ik heb schrik dat ik bovenop het lichaam van Maddie McCann slaap”

Foto: AFP

In de zaak rond de verdwijning van de Britse peuter Maddie McCann heeft de politie in het Duitse Hannover de afgelopen dagen een volkstuintje omgespit. Dat was vroeger eigendom van Christian Brückner, de verdachte in de bekende verdwijningszaak. Maar nu wordt er gespeculeerd over een tweede tuintje waarin gegraven zou moeten worden.

“Ik heb schrik dat ik bovenop het lichaam van Madeleine McCann slaap.” De vrouw aan het woord is Sabine Sellig. Zij kocht enkele jaren geleden een volkstuintje van Christian Brückner, de verdachte in de zaak rond Maddie. Haar tuintje ligt op zo’n 65 kilometer van het volkstuintje waarin de politie afgelopen dagen graafwerken uitvoerde in het kader van het onderzoek. De vrouw deed uit angst haar verhaal in de Britse pers en vroeg aan de politie om in haar tuintje te komen kijken. “Kom alstublieft in mijn huis zoeken. Ik heb een slecht gevoel over deze plek. Ik kocht de grond van Christian Brückner. Er is iets mis met dit huis”, vertelde ze aan de politie. Haar buurman is ervan overtuigd dat de politie binnenkort ook bij hen in de straat zal staan met graafmachines. “Net zoals ze in Hannover hebben gedaan.”

“Ik zag Brückner vroeger in de tuin zitten”, zei hij. “Soms kwam hij langs met zijn jonge vriendin. Hij groeide er geen groenten of planten. Maar ik weet dat hij iets gebouwd heeft in het tuinhuisje, want ik kon hem soms horen werken. Hij was een vreemde man. Ik kende hem niet goed. Soms dronk ik een pintje met hem. Maar op een dag gaf hij me een brief waarin stond dat hij het tuintje wou opgeven. De dag erna vertrok hij.”

De eigenaars van de volkstuintjes mogen er niet permanent wonen, maar ze mogen er wel iets simpel op bouwen en er af en toe overnachten. Brückner zou het tuintje geregeld bezocht hebben in de periode tussen 2013 en 2016.

Volgens The Sun zagen buurtbewoners Brückner een put graven in het huisje. Hij zou in een periode van twee maanden stenen verwijderd hebben, een diepe put gegraven hebben en die daarna bedekt hebben met planken. Die put zou hem in de problemen hebben gebracht met de lokale autoriteiten, omdat hij er helemaal geen put mocht graven.

Funderingen

Politieagenten kamden eerder deze week al een terrein in Hannover met een graafmachine, spaden en harken uit. Dinsdag werden de funderingen blootgelegd van wat mogelijk een tuinhuis was. Een speurhond werd in een holle ruimte onder de vloerplaat ingezet.

Het parket van Braunschweig wou bij het begin van de operatie enkel bevestigen dat de graafwerken verband hielden met het onderzoek tegen een 43-jarige Duitser wegens moord. De man zou het 3-jarige meisje uit een vakantieresort in de Portugese Algarve ontvoerd hebben. De speurders gaan ervan uit dat het kind dood is.

De politie evalueert nu de resultaten van de graafwerken in de volkstuin in Hannover. Of er bij de tweedaagse politieoperatie iets gevonden is, en zo ja wat, zei de woordvoerster van het parket van Braunschweig, Julia Meyer, donderdag niet.

Corrigeer

NIEUWS