Kit-flops: de teenslippers met een klein hakje

 ©  Alexander Wang / Balenciaga

Teenslippers zijn voor velen het vakantieschoeisel bij uitstek, maar wie graag hakken draagt, vindt flipflops misschien iets te plat. Enter de zogenoemde kit-flops: een teenslipper met een klein hakje.

vwh

Kit-flops hebben helemaal niets met de training van je kuiten (kit wordt in West-Vlaanderen weleens gebruikt om kuiten te beschrijven, red.) te maken. De naam is een samentrekking van de woorden kitten heel, waarmee een hakje van tussen de 2,5 à 5 cm hoogte wordt bedoeld, en flipflops.

Kitten heels op zich refereren dan weer naar kleine katjes omdat de schoenen eind de jaren vijftig gedragen werden door jonge meisjes. Ze waren een alternatief voor naaldhakken, die bij tienermeisjes vaak een seksuele connotatie hadden. In die periode was onder meer actrice Audrey Hepburn fan van de kitten heel, vandaag hebben onder andere het Britse model Alexa Chung het hieltje hip gemaakt.

Rihanna tilt haar kitflops - letterlijk - naar een hoger niveau 

Het Amerikaanse topmodel Bella Hadid is vandaag een van de voorstanders van het hakje in de mix met teenslippers. Zij werd met een paar van ontwerper Alexander Wang in de straten van New York gesignaleerd. Rihanna had er een paar jaar geleden in haar collectie voor Fenty x Puma en pakt er nu opnieuw mee uit met haar eigen modelabel, al kiest ze deze keer voor een hoge naaldhak.

De schoenen, die je in winkels vindt met bandjes voor extra steun of zonder, laten zich vlot combineren met een zomers jurkje of rokje en met zowel een chique, wijde broek als een exemplaar met cropped pijpen. Of draag ze onder een stoere cargobroek met elegant elastiek onderaan voor een vrouwelijke toets. De tip van BV-stylist Jody Van Geert: “Kies niet voor een al te opvallende kleur en niet voor een uitbundig patroon, maar voor een neutrale tint. Dan kun je naar hartenlust matchen.”

View this post on Instagram

Love summer🍦 @mango #mangogirls

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) on

Shopping

  • met doorzichtige straps - Asos - 33,55 euro
  • blauwe schoentjes - Topshop - 29,59 euro
  • zwarte sandalen met bandjes - Zara - 59,95 euro
  • lavendelkleurig - H&M - 24,99 euro
  • witte kit-flops - Mango - 29,99 euro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer