Internationale Atletiekbond stelt voor om veldlopen toe te voegen aan programma Olympische Spelen 2024

Internationale Atletiekbond stelt voor om veldlopen toe te voegen aan programma Olympische Spelen 2024

Foto: BELGA

De Internationale Atletiekbond (World Athletics) heeft donderdag een voorstel gelanceerd om veldlopen toe te voegen aan het programma van de Olympische Spelen in Parijs in 2024. Dat blijkt uit een mededeling na afloop van de raad van bestuur van World Athletics. Het zou gaan om een gemengde estafette.

Concreet gaat het in het voorstel van World Athletics om een aflossing voor ploegen bestaande uit twee mannen en twee vrouwen. Elke atleet dient twee keer 2.5 kilometer af te leggen, dus in totaal loopt de wedstrijd over 20 kilometer. De atletiekbond wil vijftien ploegen aan de start verwelkomen.

“Mijn liefde voor de atletiek is begonnen in het veldlopen”, zegt voorzitter Sebastian Coe. De voorzitter van de Engelse atletiekclub van Coe, Joe Williams, liep in 1924 mee in de laatste olympische veldloop. Ook toen gingen de Spelen in Parijs door.

Eind dit jaar finaliseert het organisatiecomité het programma voor Parijs 2024. Binnenkort wordt er met World Athletics samengezeten om de details voor het veldlopen te bespreken, en vooral de precieze locatie.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.