Andy Murray vreest “nog meer afzeggingen”, maar US Open lijkt te zullen plaatsvinden: “Zonder publiek”

Andy Murray vreest “nog meer afzeggingen”, maar US Open lijkt te zullen plaatsvinden: “Zonder publiek”

Foto: AP

USA Tennis (USTA) geeft normaal gezien vrijdag antwoord op dé vraag die iedereen in bezighoudt: gaat de US Open door of niet? Volgens het Spaanse AS zal dat het geval zijn. Met de Western and Southern Open gaat het belangrijkste voorbereidingstoernooi alvast door.

Volgens het Spaanse AS zal USTA vrijdag alvast het licht op groen zetten voor de US Open en de Cincinnati Masters. Beide toernooien zouden op de geplande datums van start gaan, namelijk 22 en 31 augustus, en dat zonder publiek. Plus, er zullen zware veiligheidsmaatregel getroffen worden. Zo zouden alle deelnemers in één hotel in een bubbel geplaatst worden.

Donderdag liet Ashleigh Barty weten niet deel te nemen aan de Amerikaanse grandslam. De Australische, de nummer 1 bij de vrouwen, zegde af uit vrees voor het coronavirus.

“Mijn team en ik hebben beslist dat wij dit jaar niet afzakken naar het Western and Southern Open (in New York, red) en de US Open”, zei Barty in een verklaring. “Ik hou van beide evenementen en dus was het een lastige knoop om door te hakken. Maar er zijn nog altijd ernstige risico’s door covid-19 en het voelt niet goed om mezelf en mijn team daaraan bloot te stellen.”

De US Open begint normaal gezien op 31 augustus, maar de 24-jarige Barty was de grootste naam tot dusver die afzegde voor het Amerikaanse grandslamtoernooi. “Er zullen er nog volgen”, reageert Andy Murray. “Ik weet van enkele toppers bij de mannen dat ze niet gaan spelen. Het is ieder zijn persoonlijke beslissing. Ik denk dat eens we in die bubbel zitten, dat het oké is. Ik maak me meer zorgen om het reizen naar de VS.”

Andy Murray vreest “nog meer afzeggingen”, maar US Open lijkt te zullen plaatsvinden: “Zonder publiek”
Foto: AP

Voorbereidingstoernooi gaat alvast door

USTA liet wel al weten dat de Western and Southern Open, hét aanlooptoernooi naar de US Open door kan gaan. Het toernooi zal uitzonderlijk wel in New York doorgaan en niet zoals gebruikelijk in Cincinnati. De organisatie bevestigt dat New York één van de veiligste staten is op dit moment.

Woordvoerder Chris Widmaier probeert de Europese tennissers gerust te stellen. “We boeken veel vooruitgang in het overleg met de Europese landen en hun overheden. We zorgen ervoor dat er geen problemen zullen zijn bij de terugreis naar Europa”, vertelde hij bij The New York Times.

Deze quarantaine-issues deden eerder Rafael Nadal en Novak Djokovic twijfelen, net als Simona Halep. Naomi Osaka zou wel spelen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.