Vandalen vernielen wandelbrug in natuurgebied: “Solide constructie, maar niet voorzien op bruut vandalisme”

Vandalen vernielen wandelbrug in natuurgebied: “Solide constructie, maar niet voorzien op bruut vandalisme”

De Vorselaarse Brug in De Kluis-Blommerschot is vernield. Foto: rr

Malle / Zoersel / Vorselaar -

Tijdens beheerwerken donderdagavond stelden leden van Natuurpunt Voorkempen vast dat de Vorselaarse Brug in natuurgebied De Kluis-Blommerschot vernield is door vandalen. Het publiek wandelpad is daarom tijdelijk ontoegankelijk.

De vrijwilligers stonden donderdag perplex. De houten bedekking met planken werd voor driekwart afgebroken, net als de brugleuning eveneens. Het materiaal werd gewoon in de Delfte Beek gegooid. Het gebied loopt op het ‘viergemeentepunt’ tussen Malle, Zoersel, Zandhoven en Vorselaar.

“Deze brug werd vijftien geleden door onze vrijwilligers geconstrueerd, en door onze vereniging bekostigd, zodat we een wandelpad voor het publiek konden openen. Het was een solide constructie, maar uiteraard niet voorzien op dergelijk bruut vandalisme”, zegt Peter Keustermans, voorzitter van Natuurpunt Voorkempen. “Als natuurvereniging willen wij het publiek zoveel als mogelijk toegang geven tot onze gebieden. Hierbij verwachten we dat de bezoekers zich correct gedragen, de natuur niet verstoren en uiteraard geen beschadigingen aanbrengen. Het is bijzonder bitter om te moeten vaststellen dat bepaalde personen er plezier in scheppen om af te breken wat anderen moeizaam hebben opgebouwd. Het populaire wandelpad in Blommerschot vanaf het gekende Wit Kruis is daardoor momenteel onderbroken, uitgerekend nu dat er veel mensen in deze coronatijd gebruik van willen maken.”

Natuurpunt ontraadt iedereen om de brug toch te gebruiken in haar huidige toestand. “Uiteraard doen wij het nodige om de nodige herstellingen uit te voeren, maar dit zal enige tijd vragen.”

Er werd aangifte gedaan bij de politie. Mochten er mensen zijn die informatie hebben kan bijdragen tot de identificatie van de daders, dan kunnen zij Natuurpunt Voorkempen contacteren via info@natuurpuntvoorkempen.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio