Impressionante beelden: verdronken dorp voor het eerst in 50 jaar zichtbaar na aanhoudende droogte

Dit zijn impressionante dronebeelden van een dorp dat meer dan een halve eeuw onder water stond. Old Pantabangan town, zo heet het Filipijnse dorp. In de jaren 70 begon de Filipijnse overheid aan de bouw van de Pantabangan-dam. Hierdoor moesten de dorpelingen hun woonplek verlaten. De dam, een van de grootste in Zuidoost-Azië, bracht echter wel economische welvaart met zich mee. Het zorgde ervoor dat de provincie Nueva Ecija de grootste producent van rijst in het land werd, dit omdat ze met het water uit het reservoir grote stukken land doorlopend kunnen irrigeren.

Herinneringen ophalen

Door de aanhoudende droogte is de waterstand nu dusdanig gezakt dat het dorp voor de eerste keer in bijna 50 jaar zichtbaar is. “Ik groeide op in dat dorp, voor het onder water kwam te staan door de dam. We werden gedwongen om het dorp het verlaten en een andere thuis te zoeken. Ik ben dan ook verheugd om het dorp nog eens te zien, en herinneringen op te halen van hoe mijn leven was voor het dorp onder water verdween”, aldus voormalig bewoner Alexander Agustin.

Met eigen ogen

Landschapsfotograaf Joergen Cruz Mandilag legde de beelden vast met zijn drone. “We kwamen vaak naar het water om foto’s te nemen bij zonsondergang. Ik was op de hoogte van de geschiedenis van het oude verdronken dorp, maar ik had nooit eerder de kans om het met mijn eigen ogen te zien”, aldus Mandilag.

bekijk ook

Aardverschuiving vaagt deel van Noors vissersdorp van de kaart: “Toen was het paradijs geschiedenis”

Onderzoekers ontdekken prehistorische okermijn in ondergelopen grotten: “Dit kan veel deuren openen”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees