‘Mismatch’ tussen Adam en Eva in nieuwe straatkunst voor Van Eyckjaar

‘Mismatch’ tussen Adam en Eva in nieuwe straatkunst voor Van Eyckjaar

Foto: fvv

Gent -

Een groot kunstwerk van de Argentijn Francisco Bosoletti siert sinds kort de Gentse Mageleinsteeg. Desencuentro, Spaans voor ‘mismatch’ of wanverhouding, stelt dat er zonder ontmoeting tussen Adam en Eva geen Lam Gods zou zijn geweest.

Voor het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’ kregen eerder al de straatkunstenaars Hyuro, Pastel, Isaac Cordal en STROOK de kans om in de binnenstad een kunstwerk rond Jan van Eyck te maken. Nu is het de beurt aan Francisco Bosoletti om een ode te brengen aan de meester.

De Argentijnse kunstenaar, die in Italië woont, deed dat in de Mageleinsteeg, een zijstraat van de Mageleinstraat, met het werk Desencuentro. Bosoletti probeerde daarvoor Het Lam Gods te bekijken door de ogen van de gebroeders Van Eyck zelf. De panelen van Adam en Eva trokken meteen zijn aandacht. Ze omarmen als het ware alle andere delen van het historische kunstwerk.

“Bosoletti stelt dat zonder de ontmoeting van Adam en Eva er misschien geen verhaal zou zijn geweest, en trekt dat door naar onze eigen realiteit. Alle ontmoetingen die we hebben, kunnen het verloop van onze geschiedenis bepalen”, zegt schepen van Cultuur Sami Souguir (Open VLD).

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio