Vandalen vernielen brug van populair wandelpad De Kluis-Blommerschot

Vandalen vernielen brug van populair wandelpad De Kluis-Blommerschot

De brug over de Delfte Beek werd helemaal vernield door vandalen. De afgepijlde wandeling is nu onderbroken en tijdelijk buiten gebruik. Foto: rr

Zoersel / Malle / Zandhoven -

Tijdens beheerwerken ontdekten vrijwilligers van Natuurpunt Voorkempen dat de voetgangersbrug over de Delfte Beek in natuurgebied De Kluis-Blommerschot in het grensgebied Malle-Zoersel-Zandhoven zwaar gevandaliseerd is.

De houten bedekking met planken werd voor driekwart afgebroken, net als de brugleuning. Al het materiaal werd gewoon in de beek gegooid. “Deze brug werd vijftien jaar geleden door onze vrijwilligers gebouwd, en door onze vereniging bekostigd, zodat we een wandelpad voor het publiek konden openen”, zegt voorzitter Peter Keustermans van Natuurpunt Voorkempen.

Het was een stevige constructie, maar uiteraard niet voorzien op dergelijk bruut vandalisme. “Als natuurvereniging willen wij het publiek zoveel als mogelijk toegang geven tot onze gebieden. Hierbij verwachten we dat de bezoekers zich correct gedragen, de natuur niet verstoren en uiteraard geen beschadigingen aanbrengen. Het is bijzonder bitter om te moeten vaststellen dat bepaalde personen er plezier in scheppen om af te breken wat anderen moeizaam hebben opgebouwd. Het populaire wandelpad in Blommerschot vanaf het bekende Wit Kruis is daardoor momenteel onderbroken, uitgerekend nu dat er veel mensen in deze coronatijd gebruik van willen maken.”

Er werd aangifte gedaan bij de politie. Natuurpunt roept eventuele getuigen op om tips over de daders te melden aan info@natuurpuntvoorkempen.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio