Hitte doet tuinhuis in vlammen opgaan

Video: ATV

Nijlen -

In de Nijlense Molenvaartstraat is vrijdagavond om iets na 20u een houten tuinberging volledig uitgebrand. De hitte ligt naar alle waarschijnlijkheid aan de oorzaak.

In het huis wonen vader en zoon. “Er werd aan de deur gebeld om te zeggen dat het brandde achter ons huis. De brandweer was toen al verwittigd. We zagen een grote zwarte rookpluim uit het berghok achter ons huis opstijgen. De vlammen waren uitslaand. Van zelf blussen was al geen sprake meer, dat had geen zin. Ik heb de auto en een tafel opzijgezet zodat de brandweer goed naar achter kon”, zegt zoon Johan De Pooter.

De rookpluim was tot kilometers in de omtrek te zien. Het vuur bleef wel geïsoleerd in een hoek tussen de tuinafscheiding en een muur en kon vrij snel geblust worden. “De achtermuur van de woning was gelukkig stevig genoeg om het vuur buiten de woning zelf te houden. Van de tuinberging schiet wel niets over”, zegt de Nijlense burgemeester Paul Verbeeck (CD&V), die ook ter plaatse ging kijken.

Gemaaid gras

“Volgens de brandweer is het vuur waarschijnlijk ontstaan door de hitte. Er lag wat gemaaid gras opgestapeld en door de uitzonderlijk hoge temperaturen van vrijdag is dat naar alle waarschijnlijkheid spontaan beginnen branden”, aldus Verbeeck nog.

De brandweer bluste nog na tot de laatste smeulende resten gedoofd waren. Er vielen geen gewonden. De woning en het huis van de buren werden nog geventileerd.

 Hitte doet tuinhuis in vlammen opgaan
De rustige Molenvaartstraat stond even vol met brandweerwagens. Foto: BEPR
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio