Wat een sterk deelnemersveld: onder meer Bernal en Froome beginnen vandaag aan Route d’Occitanie

Wat een sterk deelnemersveld: onder meer Bernal en Froome beginnen vandaag aan Route d’Occitanie

Foto: EPA-EFE

Terwijl de rest van het peloton zaterdagmiddag de Strade Bianche rijdt in Toscane en nog een ander gedeelte in Burgos aan de slag is, begint in Frankrijk met de Route d’Occitanie een heel interessante vierdaagse in Saint-Affrique.

Met Tourwinnaar Egan Arley Bernal en Chris Froome komen twee van de drie grote spelers van Ineos voor het eerst in actie sinds de lockdown. Voor de Colombiaan is het geleden van de Tour of Colombia van 16 februari dat hij een rugnummer aan had. Froome reed op 27 februari zijn laatste competitiekilometer in de gestaakte UAE Tour. Het wordt een interessante rittenkoers waaraan ook Romain Bardet, Thibaut Pinot, Warren Barguil en Miguel Angel Lopez zich inrijden, net als Mollema en Porte. De Belgen zijn op één hand te tellen: Backaert en Debusschere bij B&B Hotels-Vital Concept, Van Keirsbulck bij CCC, Vanbilsen bij Cofidis en Aimé De Gendt bij Circus – Wanty Gobert. De openings- en de slotdag komen de sprinters misschien aan de bak. (hc)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.