Duizenden Duitsers betogen zonder mondmaskers of social distancing tegen coronamaatregelen

In de Duitse hoofdstad Berlijn zijn protesten aan de gang tegen de nieuwe coronamaatregelen die de overheid heeft opgelegd. Meer dan tienduizend betogers marcheren er door de straten zonder mondmasker of social distancing. Zo’n 1.500 agenten proberen alles in goede banen te leiden.

De Duitse overheid verstrengde de maatregelen nadat het reproductiegetal weer boven de 1 was gestegen. Nu zijn mondmaskers verplicht op het openbaar vervoer, in openbare gebouwen en winkels, maar ook bij binnenkomst en verplaatsing in restaurants en cafés.

Ongeveer 17.000 mensen hebben zich aangemeld voor een rally zaterdag op een grote weg in het Tiergarten-park, niet ver van het parlement. Zij komen bijeen onder het motto “Het einde van de pandemie: Dag van de Vrijheid”. De initiatiefnemers hielden eerder elders al demonstraties tegen de door de Duitse regering opgelegde beperkingen om het coronavirus in te dammen.

“Wij willen de democratie terug”, roepen heel wat betogers die zich slaven voelen van de Duitse staat. Ze zijn ervan overtuigd dat mondmaskers in geen enkele situatie het coronavirus kunnen helpen indijken en dat de overheid speciaal verregaande maatregelen oplegt om de democratie te fnuiken.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS