Evenementen en kermissen tot eind september geschrapt, ook start Heusdenmarkt uitgesteld

Evenementen en kermissen tot eind september geschrapt, ook start Heusdenmarkt uitgesteld

Begin mei werd ook al een massa-evenement als Heusdenkoers van de zomerkalender geschrapt Foto: Geert Herman

Destelbergen -

Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele annuleren alle evenementen, activiteiten en kermissen tot eind september. De preventieve beslissing komt van de vier burgemeesters in overleg met hun colleges en de waarnemend gouverneur. Ook de start van Heusdenmarkt wordt opnieuw uitgesteld, wellicht tot begin oktober.

De reguliere bijeenkomsten van de plaatselijke socioculturele verenigingen, de plaatselijke jeugdverenigingen en de trainingen van de sportclubs mogen wel doorgaan met inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen. Aangevraagde activiteiten in een publieke sfeer zijn dus de komende twee maanden verboden. “Een jammere keuze, maar de risico’s voor de volksgezondheid zijn in de huidige situatie te groot”, zegt burgemeester van Destelbergen Elsie Sierens (Open VLD). “We willen de lage besmettingsgraad in onze vier gemeenten zo beheersbaar mogelijk houden.”

De zonale regeling heeft betrekking op een bevolkingsgroep van 68.000 inwoners voor de vier betrokken gemeenten. Door lokale besturen én externe organisatoren geplande kermissen, vrijetijdsactiviteiten en evenementen in augustus en september vallen weg, net als jaarmarkten, optredens, wielerwedstrijden, eetfestijnen enz.

Evenementen en kermissen tot eind september geschrapt, ook start Heusdenmarkt uitgesteld
Foto: ghl

Reeds bestaande wekelijkse markten kunnen blijven doorgaan, maar de opstart van de markt van Heusden wordt andermaal uitgesteld. Die was nu voorzien voor 31 augustus.

Schepen van Feestelijkheden Wim Raman (N-VA) daarover: “Met betrekking tot de markt hadden we vorige week nog een overleg met de marktkramers. Er heerste een positieve sfeer en de goesting om er te kunnen aan beginnen was groot. Maar samen met de andere evenementen moeten we nu ook dit van de kalender schrappen. Initieel gingen we met de nieuwe markt van start in mei, maar we stelden het toen uit in de hoop dat het coronaleed zou geleden zijn eind augustus. Wat dus duidelijk niet het geval is.

Derde keer, goede keer?

We blijven echter optimistisch en het intense voorbereidend werk gaat niet verloren. Een nieuw tijdstip vooropstellen waarop we in comfortabele omstandigheden een warme marktbeleving kunnen aanbieden, durf ik nog niet. Al hoop ik stilletjes dat we begin oktober echt kunnen starten. Onder het motto ‘derde keer, goede keer.’

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio