Thierry Van Hecke is opvolger van Tom De Sutter bij N-VA

Thierry Van Hecke is opvolger van Tom De Sutter bij N-VA

Foto: PEL

Lochristi -

Enkele weken na het onverwachte ontslag van Tom De Sutter heeft de N-VA een opvolger klaar. Thierry Van Hecke zal eind deze maand de eed afleggen in de gemeenteraad van Lochristi.

Het verlies van Tom De Sutter is voor de N-VA fractie een zware dobber. “De waardering voor hem, over de partijgrenzen heen, kunnen we niet genoeg benadrukken”, zegt voorzitter Erwin Van Loo. “Meer dan 20 jaar onbaatzuchtige inzet verdient het grootste respect. Tom blijft lid van de partij. We kunnen dus nog steeds bij hem terecht voor deskundig advies”.

De opvolger van Tom De Sutter wordt Thierry Van Hecke (48). Van Hecke is zaakvoerder van dagbladhandel Skoebidoe in Zaffelare. In het verenigingsleven is hij evenmin een onbekende. Hij is actief als secretaris bij Perstablo, de landelijke vakvereniging voor dagbladhandelaars, en al meer dan 10 jaar bestuurslid bij Unizo Lochristi. Als voorzitter van de vzw Zaffelaarse Belevenissen zorgde Van Hecke mee voor de heropleving van het dorpsleven in de deelgemeente Zaffelare.

Van Hecke wil, samen met de N-VA, een opbouwende factor zijn in de gemeenteraad. “Ik wil een positieve bijdrage leveren en mee timmeren aan een Lochristi waar het veilig werken en wonen is”.

Bij de N-VA is het de tweede wissel sinds de verkiezingen. Vanja De Clercq verving eerder al lijsttrekker Eva Paelinck toen die aangaf niet te willen zetelen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio