Twee meisjes aangerand op Lijnbus: dader gevat

Twee meisjes aangerand op Lijnbus: dader gevat

Foto: pkk

Turnhout -

Twee meisjes van rond de 12 jaar zijn vanochtend in Turnhout aangerand op een Lijnbus, meldt RTV en bevestigt De Lijn ook aan onze redactie. De politie kon de dader oppakken. De meisjes liepen na de feiten weg en werden ook nog gezocht door de politie. Later op de dag meldde de politie dat ze gevonden waren.

Het incident gebeurde zondagochtend rond 8.10 uur op een bus op de lijn 432 tussen Brecht en Arendonk. “De buschauffeur zag hoe een jongeman minstens een van de meisjes lastigviel en heeft daarop de politie gebeld”, zegt Karen Van der Sype, woordvoerster van De Lijn. “Ter hoogte van het Warandeplein waren de meisjes zo bang dat ze afgestapt zijn en allicht werden ze opgehaald door de moeder van één van de twee. De dader stapte op hetzelfde moment over op een andere bus, maar de buschauffeur heeft daarop zijn collega verwittigd, waarop de politie de dader toch nog kon inrekenen.” Volgens de politie zou de dader illegaal in het land zijn.

De politie wou de twee slachtoffers spreken en riep de kinderen of hun ouders op zich te melden. Later liet de politie weten dat de slachtoffers zich gemeld hadden.

Corrigeer

NIEUWS