Steun voor verenigingen via Vlaamse subsidie

Steun voor verenigingen via Vlaamse subsidie

Voor ’t Grom is 10.000 euro aan subsidie voorzien. Foto: Joren De Weerdt

Sint-Katelijne-Waver -

Het gemeentebestuur van Sint-Katelijne-Waver heeft een verdeelsleutel uitgewerkt voor het steunbedrag dat het kreeg van de Vlaamse regering. Ruim 200.000 euro wordt verdeeld onder de jeugd-, sport- en socio-culturele verenigingen in de gemeente.

De Vlaamse regering maakte een bedrag van precies 207.460,47 euro vrij voor Sint-Katelijne-Waver om het sociaal weefsel in de gemeente te versterken en de verenigingen te steunen na de eerste coronagolf. “In samenspraak met alle verenigingen werkten we een verdeelsleutel uit. Die wordt op 7 september ter goedkeuring voorgelegd op de gemeenteraad. De uitbetaling start in het najaar”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA).

Infrastructuurwerken

De jeugd- en socio-culturele verenigingen die infrastructuurwerken moeten laten uitvoeren, krijgen daarvoor 2.500 euro. Sportclubs kunnen een bedrag van 5.000 euro krijgen voor hun infrastructuurwerken. De werkingssubsidies en de nominatieve subsidies worden opgetrokken met 50% en clubs krijgen een korting op de huur van de gemeentelijke sportinfrastructuur. De toeristische trekpleisters De Wintertuin, ‘t Grom en Roosendael, krijgen elk een bedrag van 10.000 euro.

De subsidie wordt tot slot ook aangewend voor de aankoop van evenementmateriaal dat verenigingen kunnen huren. Verder worden de gemeentefinanciën aangesproken om de subsidies voor de organisatie van jeugdkampen te verdubbelen. Zo wordt tegemoetgekomen aan de extra kampkosten die verenigingen door corona hebben moeten maken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio