Twee twintigers verdacht van brandstichting in leegstaande villa in Liedekerke

/ Liedekerke -

Het parket van Halle-Vilvoorde verdenkt twee twintigers uit Roosdaal en Denderleeuw van opzettelijke brandstichting in een leegstaande villa in de Houtmarktstraat in Liedekerke. De twee worden nog vandaag/zondag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Het parket vraagt hun aanhouding, meldt parketwoordvoerster Sabine Lievens.

De brand ontstond zaterdagavond omstreeks 20 uur en vernielde het dak en de achterbouw van Villa Santa Maria in Liedekerke. Een projectontwikkelaar heeft plannen om de villa, die dateert uit het begin van de 20ste eeuw, te restaureren en in de onmiddellijke omgeving appartementen te bouwen. De brandweer had de brand volgens woordvoerder Alain Habils snel onder controle, maar de schade aan het gebouw is bijzonder groot. Er vielen geen slachtoffers.

Volgens parketwoordvoerster Sabine Lievens trof een branddeskundige zondagmorgen verschillende brandhaarden aan, wat wijst op opzettelijke brandstichting. “Er werden in eerste instantie drie verdachten opgepakt. Eén mocht na verhoor beschikken, omdat hij niet betrokken zou zijn bij de feiten. De twee anderen worden vandaag voor de onderzoeksrechter geleid op verdenking van opzettelijke brandstichting van andermans goederen, zonder vermoedens van menselijke aanwezigheid”, aldus Lievens.

Corrigeer

NIEUWS