Bolingo maakt comeback na anderhalf jaar blessureleed, Sacoor start bescheiden

Bolingo maakt comeback na anderhalf jaar blessureleed, Sacoor start bescheiden

Foto: Kristof Vadino

Jonathan Sacoor heeft zondag op een kleine atletiekmeeting in Eigenbrakel zijn seizoen geopend. Hij liep naar winst op de 400 meter in 47.11. Belgian Cheetah Cynthia Bolingo vierde haar wederoptreden na anderhalf jaar blessureleed met een testje over 100 meter.

Bolingo kwam niet meer in actie sinds haar zilveren medaille op de 400 meter tijdens het EK indoor in Glasgow in maart 2019. Aanslepend blessureleed hield haar sindsdien aan de kant. Bij een rugwind van 0.4 meter per seconde liep ze zondag in de reeksen van de 100 meter 11.76, nog niet eens zo gek ver boven haar persoonlijk record van 11.57 dat dateert uit 2014. In de finale haalde ze het in 11.91, de wind blies met 3,3 meter per seconde te fel in het voordeel dus is die tijd niet homologeerbaar.

Sacoor kwam nooit in de buurt van zijn persoonlijk record van 45.03, dat dateert uit 2018. Hij had dan ook geen noemenswaardige tegenstand in Eigenbrakel. Volgende zondag zet de Belgian Tornado zijn seizoen verder op de Brussels GP, een week later volgt het BK in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.