Gheorghe Hagi stopt als coach van ploeg waarvan hij zelf eigenaar is

Gheorghe Hagi stopt als coach van ploeg waarvan hij zelf eigenaar is

Foto: BELGA

Gheorghe Hagi is niet langer de hoofdcoach van Viitorul Constanta. Dat besliste het Roemeens voetbalicoon zondag zelf na overleg met voorzitter Gheorghe Popescu. De mindere prestaties van het voorbije seizoen gaven de doorslag. Opvallend is dat Hagi tevens eigenaar van de club is.

Hagi staat sinds september 2014 aan het roer bij Viitorul. De 125-voudige international loodste zijn team naar de titel in 2017 en won met zijn team ook de Roemeense beker en supercup. Maar afgelopen seizoen slaagde de 55-jarige Hagi er niet in om in de top zes te raken. Daardoor moet zijn team nu in de eindronde spelen voor het behoud in de Roemeense voetbalcompetitie, in plaats van in de play-offs voor de titel.

“We zullen de komende dagen een nieuwe trainer aanduiden, zodat hij de nodig tijd heeft om de ploeg te leren kennen in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen”, meldt Hagi zelf in een communiqué op de website van Viitorul. De Roemeense voetballegende en ex-speler van Real Madrid en Barcelona blijft zelf wel aan de slag bij de club als technisch directeur van de jeugdacademie die zijn naam draagt.

(belga)

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.