Zestien mensen zonder mondmasker beboet in Gent, meer dan dertig besmettingen

Zestien mensen zonder mondmasker beboet in Gent, meer dan dertig besmettingen

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Gent -

Afgelopen weekend heeft de lokale politie in Gent zestien processen-verbaal opgesteld voor mensen die geen mondmasker droegen, op straat of op de bus of tram. Sinds vorige week is het in een afgebakend gebied in centrum Gent verplicht altijd een masker op te hebben. Sinds enkele dagen is het aantal besmettingen in Gent boven de dertig gestegen.

Tussen vrijdag 31 juli en zondagavond 2 augustus hebben zestien personen in Gent een proces-verbaal met een boete van 250 euro gekregen. Dat zegt een woordvoerder van de Gentse politie maandag. Het gaat zowel om inbreuken die werden vastgesteld op de bussen en trams, als op het openbaar domein.

Sinds 25 juli is het dragen van een mondmasker verplicht in een groot gebied in de Gentse binnenstad, ook voor wie jogt, fietst of met een step rijdt.

Blaarmeersen

Vorige week werd een negental boetes uitgeschreven aan mensen die zich niet aan die plicht hielden. Na afgelopen weekend staat de teller op 24 registraties. Waar de pv’s zijn geregistreerd, wordt niet bekendgemaakt.

Maar zondagmiddag moest de politie nog ingrijpen op de Blaarmeersen in Gent. Een groep Brusselse jongeren zorgde voor problemen en zat met te veel mensen samen, zonder een mondmasker te dragen. Eén bezoeker werd even opgepakt.

Besmettingen

De verspreiding van het coronavirus in Gent blijft ondertussen onder controle. Wetenschappelijk instituut Sciensano meldt maandag dat er in gent de laatste zeven dagen 33 besmettingen zijn gerapporteerd. Zondag was sprake van 35 nieuwe besmettingen de laatste zeven dagen.

De besmettingscijfers in Gent nemen toe, net zoals in de rest van het land. Maar de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners wordt nog niet gehaald. Die drempel ligt in Gent net boven de vijftig besmettingen op zeven dagen tijd.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS