Maleisië gaat bestuurders dan toch niet beboeten voor het niet dragen van mondmasker in auto

Maleisië gaat bestuurders dan toch niet beboeten voor het niet dragen van mondmasker in auto

Themabeeld Foto: AFP

De Maleisische autoriteiten zullen de boetes intrekken die zijn opgelegd aan mensen die geen gezichtsmaskers in de auto dragen. Dat zei de Maleisische minister van Defensie maandag.

“Ik heb al met de politie en het Ministerie van Volksgezondheid gesproken en de politie zal de boetes intrekken”, zei Ismail Sabri Yaakob tijdens een persconferentie. “Als u met uw gezin in de auto zit, hoeft u geen masker te dragen”.

Het dragen van maskers op het openbaar vervoer en in openbare ruimtes, zoals bioscopen, markten en toeristische attracties, is sinds zaterdag verplicht, als onderdeel van de pogingen van Maleisië om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te beteugelen.

Het Maleisische ministerie van Volksgezondheid heeft sinds januari 8.999 gevallen van het virus gemeld en 125 gerelateerde sterfgevallen, terwijl volgens het ministerie 8.664 van de gediagnosticeerde mensen zijn hersteld.

Van 18 maart tot 4 mei hielpen de Maleisische politie en soldaten bij het opleggen van een lockdown. Er werden meer dan 23.000 arrestaties verricht - voor overtredingen zoals joggen en vrienden bezoeken. Hoewel de meeste beperkingen zijn opgeheven, blijft Maleisië gesloten voor bezoekers.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS