Ruim 10 procent van de bestuurders te snel in Lochristi en Wachtebeke

Ruim 10 procent van de bestuurders te snel in Lochristi en Wachtebeke

Foto: RTL

Lochristi -

Afgelopen week deden agente van de politiezone Puyenbroeck opnieuw een reeks snelheidscontroles. In Wachtebeke en Lochristi gingen meer dan 10 procent van de bestuurders op de bon.

In alle gemeenten van de politiezone werden controles uitgevoerd in een zone waar 50 km/u is toegestaan. In Lochristi controleerden werd de snelheid gecontroleerd in de Toleindestraat en de Hoekensstraat. In het totaal werden er 702 wagens aan een controle onderworpen, 79 bestuurders reden sneller dan 50km/u. De hoogst gemeten snelheid was 95 km/u.

In Wachtebeke concentreerde de snelheidscontrole zich ter hoogte van de Warande en Axelvaardeken. Er werden 537 voertuigen gecontroleerd. 11% van de bestuurders hield zich niet aan de snelheid. De hoogst gemeten snelheid was ook daar 95 km/u.

In Moerbeke-Waas en Zelzate bleken de bestuurders het voorbeeldigst. In de Terweststraat en Statiestraat (Moerbeke) reed 8% van de 520 bestuurders te snel, met 99 km/u als uitschieter. Op de Rijkswachtlaan in Zelzate reden slechts 5 van de 543 gecontroleerde voertuigen te snel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio