Zwembad Ieperman minstens week gesloten na waterlek

Zwembad Ieperman minstens week gesloten na waterlek

Foto: Jan Van der Perre

Wilrijk -

Zwembad Ieperman in Wilrijk is door een waterlek tijdelijk gesloten en dat tot zondag 9 augustus. In de nacht van zondag 2 op maandag 3 augustus is het waterlek opgemerkt, nadat het de technische ruimte onder water had gezet.

In de technische ruimte van het zwembad Ieperman in Wilrijk stelden de brandweer en technische diensten van de stad afgelopen weekend vast dat er water, tot een meter hoog, was binnengedrongen. Daarbij was ook chloor vrijgekomen dat de elektrische en technische installaties beschadigde. De ruimte is vervolgens leeggepompt en AG Vespa, de vastgoedpoot van de stad, onderzoekt nu de oorzaak van het lek. Ook de grootte van de schade wordt in kaart gebracht.

Het zwembad blijft al zeker gesloten tot en met zondag 9 augustus. Afhankelijk van de exacte schade en de duur van de herstellingswerken, kan die periode nog verlengd worden.

Sinds 1 juli moeten zwemmers hun zwembeurt op voorhand reserveren. De zwemmers die een reservatie maakten in de periode dat het zwembad gesloten blijft, worden via mail gecontacteerd. Tijdens deze tijdelijke sluiting kunnen zwemliefhebbers terecht in één van de andere Antwerpse stedelijke zwembaden. Reserveren blijft wel verplicht.

www.antwerpen.be/zwembaden

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio