In een taxi stappen in Gent? Mondmasker vanaf nu verplicht op de hele rit

In een taxi stappen in Gent? Mondmasker vanaf nu verplicht op de hele rit

Foto: Photo News

Gent -

Wie in Gent in een taxi stapt, moet vanaf dinsdag 4 augustus verplicht een mondmasker dragen. Filip Watteeuw (Groen), waarnemend burgemeester van Gent, heeft daarvoor maandag een regeling ingevoerd.

Een mondmasker is ondertussen verplichte kost op heel wat plekken in Gent en ons land, maar in een taxi in Gent was het strikt juridisch nog niet zo. Taxichauffeurs moesten wel al een masker dragen tijdens hun job, maar passagiers mochten nog instappen en meerijden zonder een masker.

Daar komt nu een einde aan. Waarnemend burgemeester Filip Watteeuw heeft namens Gentse stadsbestuur maandag een burgemeestersbesluit ingevoerd dat een mondmasker verplicht in een taxi in de stad. De regel geldt op het hele grondgebied en dus niet enkel in de mondmaskerzone in de binnenstad.

LEES OOK. Verplicht in Gent-centrum en Merelbeke, maar niet in Latem: waar moet het mondmasker op?

Plexiwanden

Een passagier moet het mondmasker ook de hele taxirit op houden. De Gentse taxibedrijven krijgen met de post een pictogram toegestuurd waarmee ze de verplichting in hun taxi’s moeten aangeven. “In tussentijd wordt gevraagd aan de chauffeurs om de passagiers te wijzen op de mondmaskerplicht”, klinkt het bij Watteeuw.

De meeste taxi’s rijden rond met een plexiwand tussen chauffeur en passagiers. Maar die “bieden niet altijd genoeg veiligheid”, klinkt het in het burgemeestersbesluit. “Gelet op de verslechterde epidemiologische situatie, dringt een verplichting tot het dragen van een mondmasker voor zowel bestuurders als passagiers bij individueel bezoldigd personenvervoer zich op.”

Andere centrumsteden zoals Oostende, Antwerpen en Brugge voerden al een soortgelijke verplichting in. Kinderen jonger dan twaalf moeten geen masker dragen in een taxi.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS